Thursday, 21 April 2011

Aku, Dia, Dia, Dia dan Kamu

Sebenarnye awak sukakan kawan saya iaitu F tetapi dalam masa yang sama kawan saya ialah makwe kawan awak..Awak tahu tapi awak macam buat x tahu je..Saya tinggal satu dorm dengan dye so saya tahu dye lebih sayangkan pakwe dye bukannya awak tapi awak x pernah nak ambik kisah walaupun awak tahu awak sedang sakiti hati dan diri awak..Awak terus2 menghantar surat kepadanya dan dye juga membalas kerana dye sering antar surat buat pakwenya tapi pakwe dye x membalas sepertimana awak balas..Saya kasihan melihat awak meletakkan harapan yang tinggi lalu saya berpesan serta bertanya apakah perasaan kawan saya terhadap awak??Katanya hanya menganggap tidak lebih teman biasa tetapi katanya pada pihak lain, dye cemburu apabila melihat awak dengan perempuan lain..Pernah juga kiteorang satu dorm tekan tanya pada dye tau..Hampir sahaja dye menanggis serta marah2, semuanya kerna awak tau??

Pada suatu hari tersebut berlakunya peristiwa yang x diinginkan tetapi ia yang merapatkan kite..Awak marah kawan rapat saya iaitu I kerana fikir ada gossip diantara korang yang membuatkan F cemburu lalu meminta putus??Keanehan juga sebab korang putus??Korang cakap korang x couple tapi apa maknanye putus tu??Kemudian awak antar surat kepada F lalu F memberi I baca, jadi berlakunya kekecohan diantara dyeorang..Apabila pulang ke dorm I, kiteorang berbincang tapi saya x mampu memujuk I so saya buat keputusan untuk menghubungi awak..Apabila saya mula contact awak, awak mula menanyakan "Aku nak tanya ko tapi jangan gtau I k??I suka kat aku ker??" Lalu saya menjawab "Tak mungkin larh..Dye kan makwe kawan ang.." Awak reply "Tapi pakwe dye pown cakap nampak yg dye sukakan aku dowh.."  Untuk mengetahui apa yang bakal awak menjawab lalu saya membohongi awak, pada hakikatnya rasa juga sepertimana yang awak rasa tu..Huhu Then saya cakap "Aku pown rasa gtu tapi aku takut nak ckp..Xkan pakwe dye pown ckp gtu??Hurmm.." 


Tetapi kerana kebodohan serta keinginan tahu lalu membuat saya dgn I jadi bergaduh lalu berpaling muka..Then kiteorg pown terputus larh bersahabatan..Sewaktu itu saya jugak telah berpunya kekasih hati tetapi pakwe saya x seperti awak..Awak lebih pedulikan saya manakala pakwe saya pedulikan adik angkatnya terlebih dahulu..Pada awak, saya menceritakan tentang sakitnya hati ini terhadap percintaan yang tidak adil..Semenjak berpisahnya awak dgn F serta I, kite pula yg rapat kan??Erm, hampir setiap malam kite message dan kerana awak, saya mempunyai semangat untuk study..Kawan2 saya gembira melihat perubahan diri saya yang kembali cria serta bersemangat untuk belajar..Pada sebuah tarikh iaitu 28 Okt 2010, awak mengejutkan saya dengan mengajak couple..It's hard to believe, you know??Tapi saya masih x menjawab soalan awak tu sebab saya fikir awak hanya sekadar gurauan..Pandai awak pulihkan hati saya kan?Seminggu saya putus, awak pula datang membawa sinar..Pada keesokannya, awak minta lagi tapi saya cakap "Kite couple pukul 12 japg ok?Tarikh cantik cikit iaitu 01-11-10" Then secara automaically pukul 12 tgh mlm,kite pown in a relationship..Bahagia je rasa... ^_^

1 comment:

misz fae said...

blogwalking!;)

meh singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com/